Radio høres på internettet

Radio is heard on the internetFør i tiden kunne man høre radiokanaler via en decideret radio, der kun fandtes i form af en kasse, som man kunne have stående i køkkenet, i stuen eller i soveværelset. Men siden hen har radioen udviklet sig rigtig meget. Alle biler har for eksempel en indbygget radio, så man kan høre musik, mens man kører bil. Den bruges også til nyheder og ikke mindst til trafikmeldinger, som kan være yderst effektivt, når man netop er ude i trafikken.
Da DAB-radioen for alvor begyndte at komme frem, fik man lidt af et problem. Nogle kanaler blev lavet om til DAB-kanaler, og der kom helt nye programmer til, som også var DAB. Dermed kunne mange ikke høre disse kanaler, og man måtte investere i en såkaldt DAB-radio, som både kan tage DAB- og FM-kanaler.

Men i dag er det næsten lige så almindeligt at høre radio via internettet, som det er at høre det via en af de oprindelige radioer. Ved at høre radiokanalerne på internettet har man faktisk uendelige muligheder. Man kan høre både FM- og DAB-kanalerne uden begrænsninger, så kan man høre det uanset, hvor man befinder sig. Man skal blot have en internetforbindelse, men det har de fleste jo altid i form af WI-FI eller mobilt data. Man kan desuden høre radio på de fleste af sine enheder. Det kan gøres via en computer, en tablet eller via ens telefon. Derfor kan man altså høre radio, hvor man vil, og hvornår man vil. Man kan høre alle kanaler, og så er det naturligvis gratis, så længe man har en internetforbindelse. Det er derfor ikke så uforståeligt, at det er en foretrukken måde at høre radio på. Så mange andre ting fungerer også på internettet, så hvorfor skulle radioen ikke også gøre det? Udover radioen i bilen er der stor sandsynlighed for, at det inden for nærmeste fremtid kun er på internettet, at man hører radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *