Radio baseret på genre

Radio based on genreRadio kan være mange forskellige ting. Det kendes naturligvis som et massemedie i dag, hvor det tidligere blev brugt til kommunikation. Men i radioen kan man høre musik, man kan høre nyheder, og man kan lytte til diverse radioprogrammer, der kan indeholde konkurrencer, quizzer, lytterønsker og meget andet. Så der kan stadig være stor forskel på de forskellige radiokanaler i mellem, og der er lige så mange meninger om de respektive kanaler, der er meninger om musik.
Hvad der bliver spillet af musik på de forskellige kanaler, kan også være meget forskelligt, og der kan være stor uenighed om, hvad der er værd at lytte til. Det, som bliver spillet på de mest populære kanaler i Danmark, må formentlig siges at være popmusik. Så kan man også finde en rockkanal eller to, men ellers er variationen ikke så stor, som den kunne være. Hvis man har en DAB-radio, kan man dog finde mange kanaler, der spiller en bestemt genre, man gerne vil høre. Det kan også lade sig gøre, hvis man hører radio på internettet. Så kan man for eksempel søge efter kanaler, der spiller jazz eller hip hop, og så vil man kunne høre radiokanaler, der kun spiller denne slags musik.

Der er altså rig mulighed for at høre alle slags musik, og man behøver ikke nødvendigvis at stille sig tilfreds med det, der bliver spillet på de danske FM-kanaler. Hvis man har en DAB-radio, har man flere muligheder, men hvis man hører radio via internettet, har man uendelige muligheder. Så kan man høre radio fra hele verden, og man kan høre lige den slags musik, man kunne tænke sig. Det kan være en station, der kun spiller et bestemt band som for eksempel The Beatles eller Queen. Det kan også være en station, der spiller en bestemt genre, som rock, hip hop eller måske jazz.