Lidt om populære radiostationer der sender jazzmusik – udvid din horisont

Uanset om du generelt er musikelsker, en stor fan af jazz eller bare vil udvide din musiske horisont, så skal du læse videre. Vi mennesker er vanedyr, og derfor gør vi tit de samme ting igen og igen. Deriblandt kan vi godt lide at lytte til de samme musiknumre gentagende gange – men det kan være en god ide nogle gange at lytte til nye eller måske helt andre sange, end man plejer. Men hvor skal man starte? I det nedenstående er der forskellige forslag til radiostationer som du kan lytte til, hvis du vil dykke ned i jazzens verden.

shutterstock_112348358Til de traditionelle – udenfor internettet

Nogle mennesker, oftest store musikelskere, kan ikke altid lide at høre musik på internettet: Nogle versioner af sangene kan være af knapt så god kvalitet, mens andre kan opleve problemer med kvaliteten af lyd gennem højtalerne – og sidstnævnte er noget, man som musikelsker helst skal have styr på. Kan du derimod lide at høre jazzmusik gennem radioen, så kender du sikkert P8 Jazz. Der sendes på denne radiostation fremragende jazz, der er meget varierende i stil og tempo, og du vil også kunne genkende nogle af numrene, sangerne og musikernes teknikker. Er du derimod ny indenfor jazzens verden, så kan du starte med at læse lidt om genren på aarhusjazz.dk.

Til de mere moderne, tekniske jazzelskere

Er du meget på internettet, så kender du YouTube, der som en af de større internetsider har et bredt udvalg af musik. På YouTube eksisterer der ‘kanaler’, som lægger samlinger af jazz ud – her kan du finde alt muligt, såsom fra Frank Sinatra, smooth jazz og ældre hits som “One O’clock Jump”. Men internettet er ikke den eneste mulighed for at høre jazz – der er forskellige musikapps, du kan downloade på din telefon, som også har et stort udvalg af jazz – eksempelvis Spotify. Der er i dag et hav af muligheder for at lytte til jazz. Du skal bare finde lige præcis det medie, som du bedst kan lide!